luni, 23 februarie 2009

"Si apele cu spaima fug in pamant si seaca / Parea ca-n somn un inger ar trece prin infern"

Cea mai mare colectie privata a fost scoasa ieri la licitatie la Paris. Este vorba despre o serie de obiecte personala care i-au apartinut regretatului creator de moda Yves Saint-Laurent. Evaluata la 300 milioane de euro, colectia cuprinde 733 de piese, intre care lucrari semnate de Picasso, Matisse, Degas si Brancusi, piese de mobilier, argintarie si bijuterii, precum si doua sculpturi antice chinezesti (din bronz, datand din sec al XVIII-lea). Veniturile sunt destinate fundatiei de binefacere create de Saint-Laurent si iubitul sau, Bergé. Cele mai valoroase piese sunt, potrivit expertilor, un tablou de Picasso estimat la 25 - 30 de milioane si o sculptura "rarisima" de Brancusi, "Doamna L. R.", care poate aduce 15 - 20 de milioane. Despre cele doua sculpturi chinezesti aflate in colectie, Beijingul spune ca ele au fost furate dintr-un palat din Capitala chineza in anul 1860, cand orasul a fost ocupat de trupe occidentale.





SURSA: BBC

marți, 17 februarie 2009

Dependenta

Inutil, zic eu, sa mai scriu ceva despre cele ce urmeaza. E clar! Ne ducem dracului de tot. Nu toti, e drept. Am fost recent la teatru. Era plin de tineri. Sala plina ochi. Si a doua zi la fel. Si a treia zi. La film la fel. Numai ca la film am din ce in ce mai mult impresia ca se duc numai mahalagiii, fustitzele, "impresionistii" si taranii. Lumea buna cred ca sta acasa si-si descarca de pe torente tot ce vrea sau pur si simplu alege sa mearga la teatru sau la o plimbare in parc sau... oriunde ti se pot odihni mintile, departe de zgomotul asurzitor al prostiei. Incercati si un parc sau o alee mai ferita (Nu spun aici secretu', dar am gasit un loc fain si linistit. In Bucuresti, din pacate pentru prietenii mei din tara sau alte colturi ale lumii.)



















Balada firului



---> Leo Barnett
(link)

luni, 16 februarie 2009

Conditions

Nu ma deranjeaza sa stau la bloc decat din cateva motive. In primul rand, nu am spatiu. In al doilea rand, nu am terasa si/sau balcon. In al treilea rand, stau mereu cu frica-n san sa nu-mi zgarie cineva masina. Solutia baietilor astia mi se pare f potrivita. Pentru alte locuri, evident. La noi.. poate ca la Pastele cailor se va putea realiza asa ceva!





Thx to Ursi

miercuri, 4 februarie 2009

Agungagungaaa...aaa....gungunga...


Daca n-aveti o lupa la-ndemana.... acolo scrie:
"Lake Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg" (din Webster, Massachusetts)


Solutii de criza

Primul semn: Seful va spune ca sunteti in criza si va invita sa va dati demisia sau sa ramaneti la firma pe bani mai putini decat meritati.
Al doilea semn: orice decizie ati lua, rezultatul poate fi dramatic.
Al treilea semn: Seful va spune ca nu mai are cu ce plati chiria si va trebui, daca ati decis sa ramaneti angajatul acestei firme, sa lucrati eficient intr-un spatiu... hmmm... haide sa-i spunem... anost.
Al patrulea semn: sansele de a ajunge sa va luati lumea-n cap la propriu sunt maxime. Daca nu acum, atunci cand?