luni, 27 decembrie 2010
Ghidul prostului
Cand mergea pe la intruniri sau mai stiu eu ce mese rotunde etc, fostul presedinte american George W. Bush isi pregatea temeinic lectiile... Uneori. Alteori o dadea in bara. Grav. De exemplu, s-a intalnit, la un moment dat, cu regina Marii Britanii, care, Dumnezeu sa o ajute, este inca in viata. Juniorul Bush s-a intors putin in timp si a spus, cu gura lui mare, in public, ca Elisabeta a II-a, care statea langa el in acel moment, a trait, de fapt, in secolul al XVIII-lea. Huh?
Bush avea mari probleme cu pronuntia. Nu-i un secret. Eu il apar - omul cat traieste invata! Transcrierea fonetica a numelui lui Sarkozy, omologul sau de la sefia Frantei, o avea scrisa mereu pe o hartiuta. Desi erau prieteni si liderul de la Palatul Elysee l-a vizitat de multe ori, Bush nu prea retinea numele de familie al presedintelui francez si prefera sa-i spuna Nicolas. Avea insa cu el hartiuta pe care scria SAR-COO-ZIII ca sa nu fie intrebat si el sa nu stie sa raspunda cum se numeau stramosii presedintelui francez.
La fel a facut si cu zimbabwanul Robert Mugabe, al carui nume - sa recunoastem - e mai greu de pronuntat in limba engleza (MU-GA-BEEEE).
miercuri, 15 decembrie 2010
Dilema de parlamentar
„Povestea povestilor” de Ion Creanga le-a pus probleme deputatilor din Comisia de Cultura a Deputatilor din Parlamentul Romaniei, ei nestiind daca aceasta este sau nu „un act de cultura”. Deputatii s-au intalnitiastazi pentru a dezbate un proiect de lege in care se arata ca televiziunile generaliste vor fi obligate sa difuzeze saptamanal cel putin 120 de minute de emisiuni culturale sau educative, in timp ce posturile de stiri trebuie sa transmita in fiecare saptamana 30 de minute de astfel de programe.
Dar ce este o emisiune de cultura? - Deputatul PDL Teodora Trandafir s-a intrebat, pe buna dreptate: „Noi vorbim despre cultura, iar realizatorii din care eu fac parte inca sufleteste nu inteleg ce au de facut sau nu vor sau nu pot fi contransi in niciun fel (...) Unde e cultura si unde nu e, ca nu pricep?”
Replica i-a venit de la Madalin PSD Voicu, care a dat repede vina pe americani:
„Asta pentru ca am luat reteta americana unde «fuck» este in fiecare propozitie”. Madalin PSD Voicu a ridicat problema cunoscutei povesti a povestilor a lui Ion Creanga. „Poate fi ea citita de un mare actor in cadrul unei emisiuni de cultura?" - intrebarea i-a blocat pe colegii deputati. Intr-un final, dupa un timp in care nimeni n-a inteles aproape nimic, deputatul independent Mircea Irimescu a spus ca nu poate fi contestat ca „Povestea povestilor” face parte dintre capodoperele literaturii romane. Ceea ce trebuie citit printre randuri este ca oricat ar fi o poveste a povestilor, ea nu va ajunge niciodata pe micile ecrane decat in limita unui anumit interval orar si intotdeauna insotita de binecunoscuta bulinuta 15+.
Potrivit legislatiei audiovizualului, emisiunile care contin limbaj vulgar trebuie sa fie difuzate astfel incat sa nu afecteze dezvoltarea fizica, psihica sau morala a copiilor. In mod concret, articolul 21 din Codul de reglementare a continutului audiovizual prevede faptul ca: „(1) Pot fi difuzate numai in intervalul orar 23.00 - 6.00 productiile audiovizuale care prezinta, in mod repetat: b) scene de sex sau cu conotatie sexuala, limbaj obscen”.
Multumesc: Mediafax si G a m e c r e a t u r e Deviantart
miercuri, 8 decembrie 2010
The Breath and the Beauty
Pana reusesc sa-mi aduc fortele ca sa completez postarile neterminate de mai jos, va retin atentia cateva secunde cu o inregistrare care mie una mi-a ridicat inima in gat
Iarna aceasta nu cred ca vom ajunge la munte. Din mai multe considerente, despre care n-are sens sa vorbesc acum. Am gasit insa solutia de a aduce muntele acasa, asa ca m-am mai linistit...
Doamne, cat mi-ar placea sa locuiesc aici
departe de toti si de toate!