luni, 27 decembrie 2010

Ghidul prostului



Cand mergea pe la intruniri sau mai stiu eu ce mese rotunde etc, fostul presedinte american George W. Bush isi pregatea temeinic lectiile... Uneori. Alteori o dadea in bara. Grav. De exemplu, s-a intalnit, la un moment dat, cu regina Marii Britanii, care, Dumnezeu sa o ajute, este inca in viata. Juniorul Bush s-a intors putin in timp si a spus, cu gura lui mare, in public, ca Elisabeta a II-a, care statea langa el in acel moment, a trait, de fapt, in secolul al XVIII-lea
. Huh?



Bush avea mari probleme cu pronuntia. Nu-i un secret. Eu il apar - omul cat traieste invata! Transcrierea fonetica a numelui lui Sarkozy, omologul sau de la sefia Frantei, o avea scrisa mereu pe o hartiuta. Desi erau prieteni si liderul de la Palatul Elysee l-a vizitat de multe ori, Bush nu prea retinea numele de familie al presedintelui francez si prefera sa-i spuna Nicolas. Avea insa cu el hartiuta pe care scria SAR-COO-ZIII ca sa nu fie intrebat si el sa nu stie sa raspunda cum se numeau stramosii presedintelui francez.


La fel a facut si cu zimbabwanul Robert Mugabe, al carui nume - sa recunoastem - e mai greu de pronuntat in limba engleza (MU-GA-BEEEE).


Niciun comentariu: