vineri, 28 noiembrie 2008

Sense and simplicity





Japonezii au inventat o noua forma de arta. Se numeste Pika pika sau light graffiti si de catava vreme incoace a acaparat spatii destul de mari pe internet.

Conceptul light graffiti consta in expunerea indelungata a unor fotografii si editarea si montarea lor ulterioara astfel incat rezultatul final sa socheze, asa cum arata filmuletul de mai jos:






Important este sa aveti, in fiecare fotografie, o sursa de lumina (eventual mobila) pentru ca „uzulfructul” sa fie cel dorit. Aparatul de fotografiat nu e musai sa fie din sfera profesionistilor, dar cu cat mai bun, cu atat mai bine.









Ramanand in sfera luminii, compania olandeza Philips vine cu propria varianta de entertainment: "kitul drag and draw":





Inteligenta dusa la extreme. Ce altceva sa fie?

Compania Philips a inventat pictura cu lumina. Ati citit bine. Si oricum nu este o noutate. In octombrie 2006, Philips a lansat pe piata kitul „drag and draw”, cu ajutorul caruia se pot picta peretii sau, mai bine zis, orice suprafata.

Trusa de lucru contine un mic proiector laser „ascuns” intr-o galetuta si o „bagheta magica” sub forma unui creion mai gros si luminos. Cu ajutorul baghetei, se pot face proiectii „cu lumina” pe peretii din casa, pe usi si, in general, pe orice suprafata iti doreste inimioara. Avanatajul este ca „desenul” nu ramane in veci acolo si nu este nici nevoie de o varuiala noua. Kitul creat de olandezii de la Philips contine o radiera speciala, dar si idei de desene. Se poate totodata crea o animatie life din proiectia facuta pe perete – tot ce trebuie sa faci este sa pretinzi ca arunci cu bagheta fermecata in directia peretului, ca si cand ai spune o vraja.

Niciun comentariu: