duminică, 17 mai 2009
vineri, 8 mai 2009
Tra-la-la-la
Muzica ritmata combate stresul, iar cea vesela binedispune oamenii, facandu-i pe acestia sa creada ca toti cei din jurul lor sunt la fel de fericiti ca si ei, au descoperit cercetatorii britanici, scriu tabloidele britanice.
Cercetatorii au descoperit ca diversele genuri de muzica ascultate pot schimba radical modul in care oamenii percep persoanele din jurul lor. De exemplu, persoanele care au ascultat piese ale trupei Girls Aloud sau Simfonia a IX-a de Beethoven credeau in acele momente ca si celelalte persoane din jurul lor se aflau intr-o dispozitie buna. In schimb, cei care au ascultat jazz sau piese semnate de artisti precum Morrissey sau Joy Division credeau ca toti ceilalti sunt tristi si deprimati.
De asemenea, s-a descoperit ca muzica ritmata ii face pe oameni sa suporte mai usor stresul cotidian si le creeaza iluzia ca sunt inconjurati de persoane fericite si vesele.
Chiar si un mic calup de doar 15 secunde de muzica este suficient pentru a influenta perceptia oamenilor asupra celor din jur - de la colegii de la locul de munca la prietenii apropiati -, au explicat cercetatorii de la Universitatea din Londra.
Oamenii de stiinta spun ca perceptia oamenilor poate fi influentata atat de sunetele "vesele", precum valurile marii ajunse la tarm, lemnele care ard pe foc si ciripitul pasarelelor, cat si de sunetele "triste", precum impuscaturile, rafalele puternice de vant sau zgmotul utilajelor industriale.
Senzorii electrici, aplicati pe fruntea fiecarui participant la studiu, au relevat faptul ca muzica activeaza zona din partea emisferei cerebrale asociata cu stimulii vizuali. Expertii sunt de parere ca efectele pot fi si mai pronuntate daca oamenii aleg sa asculte un gen de muzica cunoscut dinainte.
SURSA: Mediafax
joi, 23 aprilie 2009
Am avut un vis...
Interpretarile postate pe diverse conturi pe You Tube au fost vizionate, in 11 zile, de peste 93,5 milioane de ori. Adica de cinci ori mai multe vizionari decat imaginile de la ceremonia de investire a presedintelui american Barack Obama. Luand in considerare si vizionarile aceluiasi clip de pe alte site-uri, inregistrarea cu Boyle a fost accesata de peste 100 de milioane de ori.
Susan Boyle a devenit din ce in ce mai populara si in Statele Unite, unde a aparut in mai multe emisiuni televizate, astfel incat se estimeaza ca inregistrarea sa de la "Britain's Got Talent" va trece de pragul de 120 de milioane de vizualizari in cateva zile.
Mai jos, Susan Boyle la Larry King:
Partea I
Partea a II-a
marți, 21 aprilie 2009
joi, 16 aprilie 2009
Pepsi rulz! E clar?
Au si ei una buna... Reclama, adica!
Desi nu are neaparat legatura, reclama asta e la creme de la creme. Pe cuvant!
miercuri, 15 aprilie 2009
Mana lui Dumnezeu?
luni, 13 aprilie 2009
Scufita rosie... varianta POLITICALLY CORRECT!
School assignment to reinterpret the fairytale "Little red ridning hood".
Inspired by Röyksopps
Music: Slagsmålsklubben
Sponsored by destinywww.smk.just.nu
Animation: Tomas Nilssonwww.tomas-nilsson.se
duminică, 12 aprilie 2009
Scurta istorie a omenirii
Barbatul a descoperit ARMELE si a inventat VANATOAREA.
Femeia a descoperit VANATOAREA si a inventat BLANURILE.
Barbatul a descoperit CULORILE si a inventat PICTURA.
Femeia a descoperit PICTURA si a inventat MAKE-UP-ul.
vineri, 10 aprilie 2009
Introspectie
Un colectionar din Marea Britanie a privit dincolo de suprafata aparent banala a pietrelor din jurul lui si a reusit sa stranga cea mai mare colectie privata de roci si minerale din lume. Omul - profesorul Richard Weston de la Scoala de Arhitectura din cadrul Universitatii din Cardiff - si-a expus recent colectia intr-o expozitie intitulata sugestiv "Arta Pamantului":
Thunder Eggs, cu urme de selenit (varietate de ghips semitransparent, de culoare galben-aurie, cu luciu matasos-sidefos) si cuart
Imagine a unui malahit, un mineral carbonatat de culoare verde, cristalizat, intrebuintat la fabricarea unor obiecte decorative sau a unor vopseluri. Piatra este cunoscuta de peste 3.000 de ani
luni, 16 martie 2009
marți, 10 martie 2009
vineri, 6 martie 2009
Science of "Watchmen"
"Watchmen" is set in an alternate 1985 America in which costumed superheroes are part of the fabric of everyday society, and the "Doomsday Clock" - which charts the USA's tension with the Soviet Union - is permanently set at five minutes to midnight. When one of his former colleagues is murdered, the washed up but no less determined masked vigilante Rorschach sets out to uncover a plot to kill and discredit all past and present superheroes. As he reconnects with his former crime-fighting legion - a ragtag group of retired superheroes, only one of whom has true powers - Rorschach glimpses a wide-ranging and disturbing conspiracy with links to their shared past and catastrophic consequences for the future. Their mission is to watch over humanity... but who is watching the Watchmen?"
Studiourile 20th Century Fox si Warner Bros. au ajuns la un acord asupra filmului "Watchmen" care va fi lansat in cinematografe asa cum a fost planificat initial, in martie anul acesta, anunta Variety.com. Compania Warner Bros. va lansa pelicula pe 6 martie iar sigla Fox nu va fi prezenta pe genericul filmului. Fox va primi intre 5% si 8.5% din incasarile filmului la nivel mondial.
"Watchmen" este o poveste despre crima si conspiratie a carui actiune se petrece in anul 1985, intr-un univers paralel, si se axeaza pe un grup de supereroi aflati in slujba guvernului Statelor Unite, singurii care-si mai pot exercita puterile.
Trailer
joi, 5 martie 2009
Boc POC la bloc
Aici, mai jos, cititi pe scurt ce-a aparut in Catavencu. Baieti, sunteti tari! Onor!
Joi, SPP-ul a fost vigilent
Cand sa intram in bloc, un tip marunt si patratos ne blocheaza calea si ne ia la bani marunti:
– Unde mergeti? – si s-a prezentat in doua silabe din care n-am inteles nimic.
– La domnul Boc!
– Serios?
– Da! Nu se poate? Macar sta aici?
– Nu stiu, aici e obiectiv militar.
(...)
Vineri, SPP ne-a lasat sa penetram obiectivul
(A doua zi...) Am format numarul de interfon al biroului de traduceri de la etajul unu (scris mare de tot pe un afis lipit la intrare), usa s-a deschis si am intrat. SPP-istul, altul, din alta tura, ne-a masurat din priviri, fara vorbe. Aratam a oameni hotarati, veniti cu treaba, nu la cascat gura. In cateva minute strabatuseram toate etajele, fara sa ne deranjeze nimeni. Numele lui Boc nu aparea pe nici o usa.
(...)
A treia oara, a mers ca unsa
In cea de-a treia vizita, ne-am dus glont la cei de la traduceri. Si de data aceasta, in fata ne-a aparut un SPP-ist, mai fioros si foarte circumspect. I-am explicat unde avem treaba si am intrat.
Link