joi, 29 ianuarie 2009

Cum sa-ti omori angajatii in sase pasi

Nu-si doreste nimeni de pe blogul asta sa bage sperietii in nimeni. Si nici sa-l arunce in nu-sh ce teorie conspiratista, la care multi cre' ca viseaza cu ochii deschisi la ora asta. Singurul lucru pe care ni-l dorim este sa informam ca atare despre cele intamplate:
Asadar, realitatea nr 1 e ca redactiile mai multor cotidiane centrale din Romania au primit ieri un comunicat de presa suspect, in care jurnalistii sunt anuntati / informati de o potentiala realitate nr 2, si anume ca niste baieti destepti si-au facut o firma care incalca drepturile omului pe un fundament pseudo-legal. E vorba de o firma care poate spiona oamenii la locurile lor de munca!



Pasii care garanteaza un succes rasunator in strategia
de a-ti termina psihic angajatii sunt urmatorii:
1. Le violezi corespondenta si-i si anunti ca faci lucrul asta;
2. Le faci evaluarea pe baza corespondentei violate;
3. Le comunici ca nu te intereseaza rezultatele lor, ci totalul minutelor de munca;
4. Le dai ca exemplu un coleg incompetent, dar pe care tu de fapt il apreciezi, care l-a dat in gat pe X-ulescu;
5. Le aplici sanctiuni financiare pentru ca i-ai prins ca se documentau pe site-uri straine in timpul programului;
6. Le arati dosarul rezultat in urma monitorizarii din ultimele 6 luni si renunta singuri.





Articolul integral il gasiti aici


Articolul a fost conceput dupa ce la redactie a fost primit urmatorul comunicat de presa (Nu am prelucrat nimic din textul comunicatului, ne-am rezumat doar de a insista asupra unor termeni - sa le zicem "cuvinte-cheie"):

COMUNICAT DE PRESA

Pentru difuzare imediata

Monitorizarea activităților pe Internet crește eficiența angajaților în timpul crizei economice
companiile pot creşte productivitatea angajaților în timpul crizei prin folosirea unei soluţii de filtrare a conţinutului web

[București, 28 ianuarie 2009] - RnD Software, companie care dezvoltă Livigent, o soluție software de control al conținutului web, anunță un mod inovator de a obține rezultate remarcabile în timpul crizei prin creșterea productivității angajaților.
Folosind o soluție de filtrare a conținutului pe Internet, companiile se asigură că angajații se concentrează pe sarcinile lor de serviciu și contribuie la dezvoltarea organizației.

De când au început să resimtă efectele crizei economice globale, companiile românești au redus costurile cu forța de muncă și au investit mai puțin în inovarea produselor și în dezvoltare. Autoritățile române estimează că peste 100.000 de angajați își vor pierde locurile de muncă până la sfârșitul lui 2009, ca urmare a crizei economice.

Criteriul principal al organizațiilor atunci când iau decizii de restructurare este productivitatea; capacitatea angajaților de a produce valoare adăugată va oferi cele mai importante avantaje competitive pentru companii în 2009. Pentru că productivitatea scade atunci când angajații au activități pe Internet care nu au legătură cu sarcinile de lucru, unul dintre cele mai bune moduri de a crește productivitatea este folosirea unor soluții de filtrare a conținutului web. Cu ajutorul acestora, companiile se asigură că angajații se concentrează asupra sarcinilor de serviciu și că produc celor mai bune rezultate de business.

Livigent oferă beneficii pentru companii, garantând că angajații vor avea acces numai la website-uri care au legătură cu activitățile de lucru. Datorită funcțiilor sale avansate de înregistrare și raportare, Livigent înregistrează toată activitatea desfășurată pe Internet într-o companie. Personalului administrativ primește apoi informațiile necesare legate de folosirea Internetului de către angajați.
Livigent monitorizează constant rețelele de Internet și produce rapoarte personalizate pentru fiecare utilizator individual. Astfel, conducerea companiilor știe mereu cât timp petrece fiecare angajat navigând pe Internet, sau ce website-uri vizitează acesta și când.
Înregistrarea datelor statistice legate de activitatea utilizatorilor și raportarea detaliată a acestora reprezintă instrumente foarte valoroase în procesul de evaluare a angajaților. Pe baza rapoartelor de monitorizare pe care le generează Livigent, managerii pot decide cum să distribuie eficient personalul în fiecare departament, sau cum să definească mai bine procesul de restructurare a companiei. De asemenea, pentru fiecare angajat sunt generate rapoarte detaliate de performanță, oferind astfel departamentului de HR unele instrumente necesare în procesul de evaluare personală.

Filtrele de conținut ale aplicatiei Livigent oferă un set extins de opțiuni de configurare, astfel că managerii de companii le pot adapta, ținând cont de criteriile de performanță ale angajaților și de politicile organizaționale. Mai mult, ei pot controla comportamentul și interacțiunile online ale utilizatorilor și felul cum este folosită lărgimea de bandă disponibilă.

În termeni de business, toate aceste beneficii înseamnă:
· scăderi de costuri datorită faptului că angajații se concentrează mai mult pe îndeplinirea cu succes a sarcinilor de lucru;
· control crescut asupra resurselor companiei;
· posibilitatea de a construi strategii viitoare pe baza datelor reale oferite de Livigent si a rapoartelor de monitorizare.
Livigent se diferențiază de alte soluții similare pentru că:
· filtrează conținutului în timp real;
· modifică imagini;
· are niveluri multiple de filtrare;
· și oferă suport multilingv.
Pentru mai multe detalii despre felul cum Livigent poate contribui la consolidarea și dezvoltarea mediului de afaceri în timpul crizei economice, vizitați http://www.livigent.com


Pentru mai multe informații contactați:pr@newad.ro
PR & Communication Unitnew AD Communication – Marketing and Management ConsultingTelefon: +4 -0753 088 269Fax: +4 -021 – 233 24 31

Despre RnD Software
Fondat în 2006, RnD Software este un furnizor de soluții inovatoare de securitate web. RnD Software le oferă clienților săi – companii, instituții guvernamentale sau de educație – soluții complete, inteligente și cu o mare valoare adăugată, care ajută la creșterea productivității și la fluidizarea proceselor interne, protejând în același timp organizațiile împotriva celor mai recente amenințări informaționale.





*Multumesc Diana

2 comentarii:

carlibux spunea...

bai...bai... bai.. m-a scos din minti comunicatu lu peste'. Frate deci sunt niste lichele, niste nemancati, mogulii care ar face asta. Pentru ca grasunii nu vor sa le scada veniturile proprii, dau afara angajati, ca mogulii scad angajatilor ramasi pe toate caile salariile stim, dar pana si asta intrece orice limita. Trist.. trist.. trist!

avatarah spunea...

am auzit ca se practica in multicele locuri treaba asta cu monitorizarea si controlul... asa ca revolta noastra o sa aiba probabil cam aceleasi ecouri pe care le-au avut si protestele fata de desenele animate dublate in limba romana... adica zero!